Про участь вихованців КЗ «Харківська обласна МАН» у краєзнавчо-геологічній екскурсії «Одеські перлини»

З 25 по 31 березня 2019 року 11 вихованців гуртка «Геологія, геохімія і мінералогія» (керівник гуртка Галич С.А.) здійснили краєзнавчо-геологічну екскурсію «Одеські перлини» до м. Одеса.

Вихованці познайомилися з експозицією геологічного музею та кафедрою морської та загальної геології Одеського національного університету, відвідали музей «Таємниці підземної Одеси», де на глибині
25 метрів учні знайомилися з історією катакомб міста.

Також юні геологи здійснили подорож до фортеці «Аккерман» в м. Бєлгород-Дністровський, прослухали пізнавальну лекцію про історію оборони Одеси під час Другої світової війни в тематичному музеї «411 морська батарея», здійснили оглядову екскурсію містом.

Навчальна програма екскурсії передбачала вивчення геологічного матеріалу під час виїзду на відслонення, де вихованці здійснювали опис геологічних порід та пошук цікавих зразків. Все це дало змогу вихованцям гуртка поглибити практичні уміння і навички та сприяло розвитку пізнавальної активності юних геологів.

На завершення подорожі гуртківці із задоволенням переглянули балет «Дон Кіхот» Одеського національного театру опери і балету.